Cu toții ne dorim o casă confortabilă, dar mai ales curată. Mediul în care ne petrecem cel mai mult timp este important să fie unul cât mai sănătos pentru noi și cei dragi, iar printre cei mai mari „dușmani” se numără praful. 

Chiar dacă pare inofensiv, praful poate fi responsabil pentru numeroase boli, reprezentând un adevărat pericol pentru persoanele cu astm, alergii, rinite, bronșite, etc., de aceea este important să îl îndepărtăm cât mai eficient.

Te-ai întrebat vreodată ce se află în micile particule de pe suprafețele din locuința ta? Răspunsul este destul de surprinzător, și anume, află că praful este format din polen, bacterii, spori, fungi, păr uman sau de la animalele de companie precum și piele, resturi din solul adus în casă de pe încălțăminte, acarieni, microorganisme, nisip, sau particule toxice de afară și de la produsele de curățenie. Cu siguranță nu îți dorești să inhalezi așa ceva, însă din păcate aspiratorul clasic deseori nu face față cum ar trebui. Vestea bună este că ai o opțiune inovatoare, mult mai eficientă.

Sistemul de aspirare centralizată, inamicul imbatabil al prafului

Sistemul de aspirare centralizată de la Sistema sunt perfect echipat pentru a elimina praful din locuințe. Componentul principal este un aspirator central care curăță în profunzime suprafețele (podele, covoare, mochete, etc.), iar micropulberile și aerul viciat sunt evacuate în afara încăperilor. Pentru detalii despre toate componentele și principiul de funcționare consultați acest articol anterior. 

Spre deosebire de un aspirator clasic, un sistem de aspirare centralizat are numeroase beneficii. Cel clasic este adesea zgomotos, trebuie dus dintr-o cameră în alta și scos din priză în repetate rânduri, fiind incomod, evacuează aerul viciat în aceeași încăpere, astfel ridicând praful pe suprafețele mai înalte, aspiratoarele cu sac necesită schimbarea acestuia chiar și lunar, nu curăță fibrele covoarelor, mochetelor și tapiseriilor în profunzime, iar cu timpul le poate afecta aspectul. Un sistem centralizat, în schimb, rezolvă mare parte din aceste probleme.

Cel mai important aspect este faptul că pulberile aspirate ajung în aspiratorul central, praful grosier cade în recipientul de colectare, un cartuș filtrant reține praful în suspensie, iar micropulberile (bacterii, microparticule de praf) sunt evacuate în exterior prin conducta de evacuare a aerului, asigurând igiena mediului și împiedicând recircularea acestora în locuință.

De asemenea, dacă sunteți o persoană foarte ocupată, care ajunge târziu acasă, trebuie să știți că puteți aspira la orice oră, sistemul de aspirare centralizată fiind foarte silențios. Furtunul este flexibil și foarte ușor de manevrat, prizele se montează în câteva încăperi, astfel utilizarea fiind comodă.

Beneficiați și de o putere maximă de aspirare raportată la consumul de curent, de costuri de întreținere și „bătăi de cap” minime, recipientul pentru praf necesitând golire de câteva ori pe an, iar cartușul filtrant, poate fi curățat periodic, aproximativ la 3 luni, în funcție de utilizare.

Nu în ultimul rând, un sistem de aspirare centralizată îți aduce mai mult timp liber pentru familie și pentru hobby-uri, deoarece fiind atât de eficient, frecvența ștergerii prafului, a spălării perdelelor și draperiilor și a ștergerii umede a pardoselilor scade semnificativ.

Dacă îți dorești să locuiești într-un mediu curat și igienizat și ești interesat de un astfel de sistem, contactează un reprezentant Sistema pentru mai multe detalii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *