Sistema încheie anul 2023 cu participarea la două târguri importante din țară. Standardul nZEB a fost în centrul atenției în cadrul evenimentelor din Cluj și București.

Sistema a fost prezentă la evenimentul „nZEB goes Passive”, care a avut loc la Cluj Napoca, la BT Arena, în perioada 10-12 noiembrie, precum și la „Săptămâna nZEB” de la București, care este o continuare a proiectului „nZEB Roadshow”, la Arena Laminor, în perioada 22-25 Noiembrie.

Sistema la „nZEB goes Passive”, Cluj-Napoca

Potrivit organizatorilor, dacă în 2022 acest eveniment a fost despre nZEB ca lege de bază pentru asigurarea necesarului minim de eficiență energetică în construcții, adică așa cum trebuie să construim astăzi, în 2023 s-a făcut trecerea la „nZEB goes passive”, adică de la nZEB la Pasiv, standardul internațional către care nZEB-ul se îndreaptă și cum va trebui să construim „de mâine”.

În cadrul acestui târg, la BT Arena, au fost prezenți cei mai importanți producători din industrie, printre care și Sistema ca expozant premium. Au avut loc conferințe tehnice, cu invitați atât din țară, cât și din străinătate, cu teme precum: Administrația publică – pro sau contra dezvoltărilor imobiliare?; Dezvoltări imobiliare de referință; Eficiența energetică – chiar rentează? De la nZEB la Casă Pasivă; Cum construim eficient energetic și economic? De asemenea, au avut loc și workshop-uri, prin intermediul cărora cei prezenți au putut intra în contact cu cele mai noi și inovatoare soluții de construit. A fost organizată și o scenă dedicată meșterilor, unde au pus în practică diverse soluții de construire și execuție pentru a atinge standardul nZEB și de Casă Pasivă.

La standul Sistema din cadrul „nZEB goes Passive” participanții au putut găsi produse și primi consultanță despre sisteme de încălzire și răcire prin suprafețe, încălzire și răcire cu ventiloconvectoare, pompe de căldură, panouri fotovoltaice, ventilație cu recuperare de căldură, aspirare centralizată, automatizare. De asemenea, cei de la Sistema au oferit informații privind eficiența energetică, cum să consumăm mai puțină energie pentru a obține aceeași performanță, precum și detalii despre construcții eficiente energetic, care asigură atât confortul individual, cât și economisirea resurselor și reducerea costurilor.

„Târgul nZEB goes Passive a luat sfârșit, iar noi dorim să le mulțumim organizatorilor: Marius Soflete și echipei Soflete.ro powered by Banca Transilvania pentru evenimentul nZEB goes Passive – EVENIMENT CONSTRUCȚII – 10-12 Noiembrie. Vrem, de asemenea, să mulțumim tuturor pentru interacțiune, celor care ne-au vizitat la stand și care s-au arătat interesați de sistemele noastre eficiente energetic. Pe parcursul celor 3 zile de eveniment, echipa Sistema a oferit informații vizitatorilor, le-a propus soluții pentru proiectele lor, le-a arătat produsele și au stabilit parteneriate viitoare. Ne revedem și anul viitor la Cluj, motivați de încrederea și susținerea pe care ne-ați acordat-o!”, au declarat reprezentanții Sistema la finalul evenimentului.

Sistema, prezentă la Săptămâna nZEB București

În perioada 22-25 Noiembrie, la București, a avut loc Săptămâna nZEB, cel mai mare eveniment expozițional dedicat construcțiilor inteligente și sustenabile, al căror consum de energie este aproape egal cu zero (nearly Zero-Energy Buildings), organizat la Arena Laminor de către ZEBRO, o echipa de Activiști nZEB care se ocupă cu promovarea construcțiilor eficiente energetic, verzi, sustenabile. Evenimentul este organizat sub egida Clusterului pRO-nZEB. Acesta este o continuare a seriei de evenimente nZEB Roadshow.

„nZEB Roadshow/Caravana nZEB este un eveniment internațional care aduce împreună organizații din Bulgaria, Croația, Grecia, Italia și România în vederea promovării pe plan local şi regional a bunelor practici în materie de clădiri cu consum de energie aproape egal cu zero. În România, evenimentul nZEB Roadshow a fost organizat de Clusterul pentru pro­movarea clădirilor cu consum de energie aproape egal cu zero (pRO-nZEB)”, spun organizatorii.

Sistema a făcut parte din cei peste 100 de specialiști în eficiență energetică care au fost la dispoziția celor prezenți pentru a oferi consiliere gratuită cu privire la optimizarea consumului de energie și la cum să ia decizii inteligente pentru casele lor. De asemenea, au fost prezentate sistemele care te ajută să devii independent energetic, ca de exemplu: panouri fotovoltaice, ventilație cu recuperare de căldură, pompe de căldură.

Săptămâna nZEB de la București a reunit experți din domeniile construcțiilor și eficienței energetice, furnizori de soluții și tehnologii pentru realizarea clădirilor cu o performanță energetică ridicată, reprezentanți ai mediului academic, autorități publice locale, dezvoltatori imobiliari, studenți, tineri, copii și publicul larg.

Au avut loc seminarii, prezentări și workshop-uri pe tema noii legislații din domeniu, materiale și tehnologii pentru a respecta standardul nZEB.

În cadrul Săptămânii nZEB, participanții au avut ocazia să afle secretele construcțiilor inteligente și detalii despre cum să-și transforme locuința într-un spațiu ultra-eficient din punct de vedere energetic. „Săptămâna nZEB este evenimentul anului pentru toți cei pasionați de sustenabilitate și eficiență energetică”, spun cei de la Sistema, după participarea la eveniment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *