Aveti in plan montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, dar ati auzit diverse pareri contradictorii care v-au pus pe ganduri? De unde au plecat aceste preconceptii? Poate va intrebati.  Va prezentam 5 mituri despre incalzirea prin pardoseala. Cu siguranta, in vremurile in care sistemele de incalzire prin pardoseala nu erau atat de raspandite ca in prezent, parerile erau impartite, acest tip de incalzire nu era asa de performant si nu functiona la parametrii optimi, era instalat de persoane mai putin specializate si de aici au pornit toate parerile si ideile care au creat diverse mituri. incalzirea in pardoseala Va prezentam in acest articol 5 mituri despre incalzirea prin pardoseala si vom incerca sa le demontam si sa va prezentam obiectiv avantajele incalzirii prin pardoseala:
  • “Acest tip de incalzire nu este santoasa deoarece ridica praful din incapere odata cu caldura.” Afirmatie totul neadevarata, miscarea aerului este lenta si nu ridica praful. Iar daca sistemul este corect instalat si temperatura setata optim, viteza de circulare a aerului nu va creste, iar nivelul de umiditate se va mentine la cote optime, astfel ca acest tip de incalzire este potrivita si pentru persoanele cu alergii.
  • “Costurile de intretinere sunt crescute.” Costurile lunare, cand vine vorba de incalzire prin pardoseala, sunt mult mai scazute fata de incalzirea cu radiatoare. Costul initial al sistemului este mai mare in comparatie cu sistemul clasic cu radiatoare, insa, in timp, aceste costuri se amortizeaza.
  • “Incalzirea prin pardoseala este recomandata pentru locuintele din zonele mai reci ale tarii.” Intr-adevar, clima din Romania nu este una blanda, avand zone in care iarna dureaza si 6 luni, insa acest lucru nu face ca incalzirea prin pardoseala sa fie destinata exclusiv zonelor cu clima mai racoroasa. Se poate sa locuiesti in zona din sud a tarii, iar locuinta sa aibe gresie in loc de parchet, iar aceasta tine rece, inclusiv vara, asadar un sisteme de incalzire prin pardoseala este binevenit.
  • “Acest tip de sistem de incalzire este destinat numai bailor si bucatariilor.” Complet gresit! Acest mit a pornit de la faptul ca suprafetele acestor incaperi sunt formate din gresie si aceasta lasa sa treaca mai bine caldura. In schimb, nu este deloc gresit sau contraindicat sa folositi si in alte incaperi acest tip de incalzire. Gaditi-va la avantajele incalzirii prin pardoseala, mai ales daca doriti sa umblati descult prin casa sau lasati copii sa se joace pe podea.
  • “Incalzirea prin pardoseala se poate strica usor si reparatia acesteia duce la cheltuieli enorme.” Si aceasta afirmatie este un mit. De ce? In primul rand, pentru ca treaba sa fie facuta asa cum trebuie, acest sistem este recomandat sa fie montat de catre profesionsiti iar grijile pot disparea. Aceste sisteme de incalzire au o durata de viata lunga, sunt rezistente si fiabile.
Daca v-am trezit interesul, nu ramane decat sa faceti niste masuratori si sa vedeti ce materiale sunt necesare. Iar pentru detalii tehnice, vizitati-ne canalul de YouTube, cu siguranta veti gasiti ponturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *