Cum se monteaza incalzirea prin pardoseala? O intrebare des intalnita, venita, mai ales, din partea persoanelor mai putin tehnice care sunt curioase de cum se monteaza incalzirea prin pardoseala, care sunt pasii care trebuie parcursi si mai ales cum trebuie organizate celelalate etape ale renovarii.

Montarea incalzirii prin pardosela

– se stabileste spatiul in care se va monta incalzirea, precum si traseul pentru conducte – se stabilesc cotele de inaltime aferente usilor si ferestrelor in functie de inaltimea camerei cu pana la 10-15 cm (in cazul locuintelor noi) – se monteaza cutia pentru distribuitor – pe rand, se monteaza elementele necesare sistemului de incalzire: 1. Izolatia, care poate fi: panou cu nuturi (pe care noi o recomandam) polistiren + folie Tacker (varianta economica) panou cu nuturi pentru sistem redus (folosit la renovari) 2. banda perimetrala 3. dupa care se traseaza circuitele cu teava PEXa 4. plasa armare – ultimul pas consta in turnarea sapei, iar aici trebuie avut in vedere ca aceasta sa aiba o grosime de 4-5 centimetri, insa nu trebuie sa depaseasca 7 centimetri grosime, deoarece o sapa supra-dimensionata face ca timpul de incalzire sa creasca. Este obligatoriu sa folosim aditiv termofluidizant pentru sapa. Uitandu-ne la aspectele mai tehnice, sunt 4 componente principale pe care trebuie sa le luati in calcul cand achizitionati un astfel de sistem:
 • circuitul de incalzire
 • centrala termica (pe gaz, lemne sau electrica)
 • kit-ul de incalzire prin pardoseala
 • automatizarea incalzirii prin pardoseala, un element de nelipsit, care asigura usurinta si confort din punct de vedere al gestionarii temperaturii dar si economie la factura.
montaj incalzire prin pardoseala

Costuri incalzire prin pardoseala

 • Cand vine vorba de costuri, cel mai mare cost il reprezinta investia initiala, tocmai de aceea unele persoane sunt retinute in a investi intr-un sistem de genul acesta. Insa, pe termen lung, recuperea investitiei reprezinta unul dintre principalele avantaje. Consumul scade, facturile fiind vizbil mai mici, undeva intre 15% si 40%.
 • Cat despre durata propriu-zisa de recuperare a investitiei initiale, este greu de estimat o durata, deoarece depinde de suprafata totala pe care s-a instalat incalzirea, materialele folosite, dar si finisajele.
 • O alta intrebare frecventa este legata de manopera si pretul materialelor. Este gresit sa vorbim de preturi calculare la metru patrat. Fiecare instalatie, respective lucrare este diferita si trebuie calculata in parte de catre un profesionist.
Acum ca ati adunat informatii esentiale, va puteti planifica bugetul pentru noul proiect. Va dorim spor la treaba si va stam la dispozitie, indiferent de locatie, pentru intrebari si comenzi.

9 thoughts on “Cum se monteaza incalzirea prin pardoseala si costuri aferente

 1. Buna ziua,

  M-ar interesa montarea unei instalatii de incalzire prin pardoseala, doar montajul, materialele le detin eu.
  Ma puteti ajuta?
  Multumesc

  1. Buna ziua Dle. Grigorescu,

   SISTEMA este distribuitor de sisteme pentru incalzire si racire prin pardoseala.
   Pentru executie colaboram, in toata tara, cu instalatori si firme de instalatii.
   Am sa va pun in contact cu reprezentantul nostru din zona, in speranta ca va poate ajuta cu executia.
   Pentru aceasta va rog sa-mi lasati un numar de telefon si sa specificati orasul de resedinta.

   Cu stima,
   Echipa Sistema

  1. Buna ziua,

   Va rog sa luati legatura cu reprezentantul zonal din judetul dvs.
   Numarul de telefon si adresa de email le gasiti la pagina de contact >>Contact<< Cu stima, Echipa Sistema

 2. Buna ziua ,Petru este numele meu
  Intrebarea mea cat ma ajunge un system de incalzire in pardoseala folosind placi cu nuturi la o suprafata de 130 m2. Multumesc.

 3. Buna ,o rugaminte am facut si eu o pardoseala cam un 4 ani ,si problema este in felul urmator nu mai functioneaza in parametri adica cum ar fi clientul vrea sa mearga doar pe termosemineu ,chitul in distribuitor este destul de ok,este cu pompa ,cap termostatat si robinetul setentor legaturile sunt ok ,dar nu merge pardoseala

 4. Bună ziua, doresc pret la următoarele piese : panou cu nuturi termoformat h10 (101.01.02) clips panou nuturi o pungă, teava pe xa 17x2mm evoh 700m ,distribuitor colector metalic 1×3/4 cu debitmetre 8 circuite, euroconuri 17x2x3/4 16 buc, 2 semiolandeze 3/4 de 1″, banda perimetrala adeziva cu folie 75m ,aditiv termofluidizant 10l , 16 curbe conductoare 16-18 ,cutie metalica 600x20x110 , 2 buc robinet trecere 3/4 ie ,robinet trecere drept cu olandez 1″ rosu 2 buc ,aditiv antialge 2 buc, spuma titan polistiren 2 buc. Multumesc mult.

  1. Bună ziua,
   Pentru mai multe informații despre prețuri vă rugăm să contactați reprezentantul Sistema din zona dumneavoastră.
   Pe pagina de contact găsiți o hartă cu datele de contact ale fiecărui reprezentant.
   Vă mulțumim că ați apelat la noi și vă stăm la dispoziție si pe viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *