Se vorbește tot mai mult despre efectele devastatoare ale poluării asupra mediului înconjurător. Dacă vrem ca în viitor copiii și nepoții noștri să crească într-un mediu curat și sănătos trebuie să luăm măsuri. Schimbările mari pot începe și cu pași mici, prin comportamentul și alegerile fiecăruia. 

Încălzirea globală este o problemă reală și foarte gravă, care se acutizează pe zi ce trece. Deja vedem fenomene meteo extrem de violente, suferim din cauza temperaturilor insuportabile din timpul verii, iar iernile devin tot mai geroase în tot mai multe zone de pe glob. Sursele de poluare sunt numeroase, iar dintre cele mai importante enumerăm industria transporturilor, agricultura, industria fashion, industria alimentară, deșeurile, etc. Potrivit specialiștilor, pe primul loc se află însă industria energetică, ce folosește combustibili fosili, adică hidrocarburi, cărbuni, petrol sau gaze naturale, formate din rămășițele fosilizate ale plantelor și animalelor, care poluează masiv.

Ce putem face noi pentru a combate aceste efecte? În primul rând, putem să luăm atitudine în propria casă, să sortăm deșeurile reciclabile potrivit normelor în vigoare și să alegem o sursă de energie eco-friendly.

Sisteme clasice de încălzire versus încălzirea în pardoseală

Vine iarna, iar noi avem mai multe variante prin care ne putem încălzi locuința. Radiatoarele clasice racordate la rețeaua orașului sunt printre cele mai ineficiente, din aproape toate punctele de vedere. În primul rând, căldura nu este constantă, nu ai un control precis asupra temperaturii, consumul de energie este foarte mare, facturile sunt și ele piperate și, nu în ultimul rând, centrala poluează atmosfera, fapt care ne afectează pe toți, pe termen scurt și lung.

Din aceste motive, multe persoane aleg varianta unei centrale proprii, pe gaz. Într-adevăr, ai anumite avantaje față de sistemul centralizat, o poți porni și opri când dorești, ai un anumit control asupra temperaturii, facturile sunt mai mici, dar nici acest sistem nu prezintă o eficiență foarte mare din cauza faptului că temperatura nu este constantă în toate încăperile, căldura pornește de la radiator și merge în sus, există pierderi, și, de asemenea, și aceasta afectează mediul prin eliminarea poluanților în urma arderii gazului. În plus, costurile de instalare sunt destul de mari. Centralele de apartament emit CO2, iar în unele țări se dorește interzicerea lor sau introducerea unor taxe, inclusiv în România există zone/cartiere unde nu îți este permisă instalarea unei astfel de centrale.

Care este cea mai eco-friendly variantă? Încălzirea și răcirea în pardoseală! Aceasta poate funcționa și cu surse de energie pe curent, nu ai nevoie de racordare la gaz, este foarte eficientă, mai ales dacă este folosită împreună cu o pompă de căldură și este mult mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Încălzirea în pardoseală, o variantă eco-friendly

Cu ajutorul unei instalații de încălzire și răcire în pardoseală de la Sistema te bucuri de tot confortul în propria casă, în timp ce ai grijă și de mediul înconjurător.

Acest sistem se instalează ușor și rapid, iar cu ajutorul sistemului de automatizare, poți controla temperatura din fiecare încăpere, căldura radiază de la sol în sus și se propagă uniform, astfel că nu vei avea probleme cu zone mai reci, cu pierderi sau cu umiditate care duce la formarea mucegaiului, este indicat pentru persoane sensibile, cu astm sau alergii și pentru copii.

Important de menționat este faptul că, pe lângă toate aceste beneficii, consumul energetic este mai mic, iar acest lucru îl veți remarca la facturi, care vor scădea, deci investiția inițială este amortizată în timp.

În ceea ce privește grija față de mediu, instalația de încălzire și răcire în pardoseală de la Sistema este fiabilă și rezistentă, datorită utilizării unor componente atent selecționate, de înaltă eficiență, în concordanță cu ultimele inovații din domeniu. Casa în care sunt folosite instalațiile de la Sistema este o casă modernă, curată, eficientă din punct de vedere energetic și în conformitate cu cerințele de protejare a mediului înconjurător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *