Incalzirea si racirea prin pardoseala fac echipa buna cu diferitele tipuri de parchet, functionand optim si indeplinind scopul principal, acela de a oferi caldura si confort. In cele ce urmeaza va vom prezenta tipurile de parchet compatibile, dar si cateva sfaturi in ceea ce priveste montajul sistemului de incalzire si racire, astfel incat sa va asigurati ca va bucurati de confortul necesar timp indelungat. Diferitele tipuri de parchet pentru incalzirea si racirea prin pardoseala au proprietati termice diferite, astfel ca exista diferente în ceea ce priveste adecvarea lor pentru utilizarea cu un astfel de sistem. Cu cat sunt mai dense si mai subtiri placile de parchet, cu atat sunt mai potrivite pentru utilizarea acestui sistem. Incalzirea si racirea prin pardoseala poate fi utilizata cu diferite tipuri de parchet din lemn si nu numai, dar trebuie acordata atentie grosimii placilor de parchet, astfel încat acestea sa nu actioneze ca un izolator care blocheaza incalzirea sau racirea. Incalzirea podelei modifica continutul de umiditate al lemnului, deci trebuie sa alegeti tipuri de parchet care se pot adapta la schimbarile de temperatura ale pardoselii. Ca regula generala pentru lemn, temperatura suprafetei pardoselii nu trebuie sa depaseasca 27 grade Celsius.

Parchet din lemn stratificat

Acesta este unul dintre cele mai bune tipuri de pardoseli din lemn care pot fi utilizate cu incalzirea si racirea prin pardoseala. Parchetul din lemn stratificat se comporta bine la schimbarea temperaturii pardoselii si se adapteaza la schimbarea continutului de umiditate.

Parchet din lemn masiv

Acesta este predispus la schimbarile de umiditate si temperatura care ar putea duce la decolorare. Trebuie sa aveti grija atunci cand luati în considerare utilizarea cu incalzire si racire prin pardoseala pentru a asigura compatibilitatea si o cantitate suficienta de caldura – verificati instructiunile producatorului referitoare la utilizarea cu incalzire si racire prin pardoseala. Sfat pentru montare: Lemnul este un material natural care este afectat de umiditatea mediului. De aceea este important sa asigurati umiditatea corecta a pardoselilor din lemn in timpul instalarii si ciclul corect de încalzire si racire atunci cand instalati acest sistem prin pardoseala.

Parchet din bambus

Acest tip de parchet este similar parchetului din lemn si are avantajul de a fi un bun conductor de caldura, astfel ca este foarte potrivit pentru utilizarea cu incalzirea prin pardoseala.

Parchet laminat

Aceasta podea sintetica imita foarte bine parchetul din lemn si ofera un finisaj de pardoseala rezistenta la zgarieturi. Majoritatea laminatelor sunt potrivite pentru a fi utilizate pentru incalzirea prin pardoseala, dar este recomandat sa verificati recomandarile producatorului de pardoseala inainte de a instala sistemul. incalzire in pardoseala Iata cateva sfaturi utile legate de montarea parchetului, dar si a sistemului de incalzire prin pardoseala:

Temperatura suprafetei

Temperatura suprafetei podelei nu trebuie sa depaseasca niciodata 27 grade Celsius. Acest lucru este valabil si pentru zonele situate langa radiatoare, sub mobilier si covoare, etc. Cu mobilier si fara prea multe covoare sau covoare prea groase, este rezonabil sa se atinga o temperatura de 23 ° C pe toata suprafata podelei, pentru o temperatura a camerei de aproximativ 21 ° C. Desigur, acest lucru presupune ca incaperea necesita o cantitate normala de incalzire. Acest lucru inseamna ca izolarea, izolatia, ferestrele etc. sa fie de buna calitate.

Despre instalarea acestui sistem

Podelele din lemn masiv trebuie asezate aproape de substrat si fara spatiu, deoarece golurile de aer pot cauza uscarea lemnului foarte repede. Cand se pune o podea peste buclele de incalzire prin pardoseala, temperatura de lucru trebuie sa fie de cel putin 18 grade Celsius. Acest lucru este valabil si pentru placi, substraturi si temperatura camerei. Umiditatea relativa a aerului trebuie sa fie între 30 si 60% înainte, în timpul si dupa montarea parchetului. Cartonul este preferat pentru stratul intermediar, deoarece plasticul celular din polietilena si placile de pluta au o rezistenta termica mai mare.

Cerinte speciale la instalarea sistemului de incalzire si racire prin pardoseala

Constructia podelei trebuie sa aiba un strat de distributie a caldurii care sa asigure o temperatura uniforma pe intreaga suprafata a podelei, pentru a preveni temperaturile ridicate in anumite locuri. Trebuie sa fie posibile controlul si limitarea temperaturii suprafetei cu un grad ridicat de precizie. Avand aceste informatii utile, puteti lua mai usor o decizie. In caz ca mai aveti intrebari, suntem aici sa va raspundem cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *