Explozia prețurilor la utilități a afectat milioane de români, iar din acest motiv soluțiile pentru facturi mai mici sunt la mare căutare. Acestea pot consta în reducerea efectivă a consumului, sau, preferabil, într-o instalație modernă care te ajută să economisești inteligent. 

Sistema îți vine în ajutor cu instalația de încălzire/ răcire prin pereți. Dacă încălzirea prin pardoseală se găsește deja în foarte multe apartamente și case, și cea prin pereți câștigă tot mai mult teren, mai ales că se poate utiliza concomitent cu cea prin pardoseală sau tavan.

Încălzirea și răcirea prin pereți

Instalația de încălzire și răcire prin pereți are dublu rol, după cum se poate deduce și din nume, iar principiul de funcționare este același ca și la încălzirea și răcirea prin pardoseală. 

Acest sistem se poate instala în case și birouri, însă este de preferat să fie inclus în planul de construcție din start, pentru clădirile noi, procedura fiind astfel mai ușoară.

Un aspect important de luat în calcul este faptul că, mai ales pentru spațiile foarte mari sau înalte, instalația de încălzire/ răcire prin pereți se poate îmbina cu cea prin pardoseală, sporind astfel confortul termic, atât pe timp de iarnă, cât și pe timp de vară.

Avantajele încălzirii și răcirii prin pereți

După cum am menționat anterior, unul din avantajele principale este economia la cheltuieli, și anume facturi mai mici cu până la 20% – 30%.

De asemenea, veți avea parte de confort termic chiar și la temperaturi mai joase, ceea ce este benefic pentru sănătate, mai ales pe timpul somnului.

Instalația este practic invizibilă, se potrivește cu orice fel de design interior, spre deosebire de radiatoarele clasice care pot fi inestetice.

Temperatura este distribuită uniform, față de radiatoarele clasice. Vorbim de un profil omogen de temperatură între pardoseală și tavan prin intermediul căldurii radiante din perete.

Un avantaj chiar și față de încălzirea/ răcirea prin pardoseală o reprezintă ajustabilitatea rapidă a temperaturii ambientale prin faze scurte de încălzire și răcire, datorită faptului că tencuiala peretelui, respectiv sistemul cu element climatic are o masă mai redusă în comparație cu cantitatea de șapă a pardoselii.

Încălzirea/ răcirea prin pereți are o putere termică mare, consum de energie redus, în combinație cu o pompă de căldură, nu produce zgomot în timpul funcționării, execuția este ușoară și se poate instala atât la clădirile noi cât și la cele în renovare. 

Un astfel de sistem este ideal pentru o locuință confortabilă și facturi mai mici. Pentru o cotație nu ezita să contactezi un agent Sistema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *