Statisticile sunt îngrijorătoare. Aproape jumătate dintre adulți se confruntă cu insomnie la un moment dat în viață, iar între 10% și 30% suferă de insomnie cronică. Află din acest articol cum poți avea parte de un somn sănătos.

Chiar dacă aceste probleme pot afecta pe oricine, femeile sunt cu 40% mai predispuse față de bărbați.

Desigur că grijile și situațiile stresante pot afecta calitatea somnului, însă există doi factori extrem de importanți pentru un somn de calitate, iar vestea bună este că depind de tine!

Factorii care influențează calitatea somnului

Pentru un somn sănătos avem nevoie de un dormitor cu aer proaspăt și de o temperatură optimă, cuprinsă între 18 grade Celsius și 21 grade Celsius.

Potrivit studiilor, persoanele care locuiesc în zone poluate (cum sunt cele mai multe orașe) întâmpină probleme cu somnul într-o proporție mult mai ridicată față de cei care locuiesc în locuri cu poluare mai redusă. Desigur că, nu putem cu toții să ne mutăm în zone montane, de exemplu, dar ceea ce putem să facem este să ne asigurăm că aerul care circulă în locuința noastră este curat.

Calitatea aerului din dormitor ne afectează mai mult decât am crede. S-a dovedit că o cameră nearisită, sau o cameră care nu are aer proaspăt, devine insalubră și se poate transforma într-un mediu propice pentru dezvoltarea mucegaiului, mai ales în timpul verii.

Astfel, dormim prost, avem performanțe scăzute a doua zi, iar în cel mai rău caz ne putem îmbolnăvi.

Aer curat pentru un somn sănătos

Deși apelăm cel mai adesea la aerisirea dormitorului deschizând ferestrele, acest lucru nu este atât de eficient. În primul rând, din cauza faptului că intră aer nefiltrat de afară, iar în al doilea rând, din cauză că are drept consecință un consum de energie ridicat. Uniunea Europeană tinde spre construcții eficiente, cu consum de energie cât mai aproape de zero, pentru viitorul apropiat.

Aveți ca alternativă un sistem modern, într-adevăr eficient, care este tot mai des folosit în domeniul construcțiilor civile, și anume ventilația cu recuperare de căldură (VMC), precum cel de la Sistema.

O instalație care are intergat un sistem de ventilație cu recuperare de căldură este o instalație prin care se garantează un schimb continuu de aer proaspăt în interiorul unei clădiri sau a unor încăperi, având posibilitatea de a putea controla, prin filtrare, calitatea aerului introdus și schimbat. Printre avantajele acestui sistem enumerăm: sănătate, certificare energetică, siguranță, economie de energie și confort interior. Pe scurt, aer curat și un somn mai bun!

De asemenea, pentru cei care suferă de alergii, au copii mici sau animale de companie, Jonix Cube este cel mai bun prieten. Acest aparat, pe lângă faptul că arată foarte stylish (poți alege între două culori, alb și negru, pentru a se potrivi cu design-ul camerei), este și extrem de benefic pentru sănătatea și somnul tău și al familiei tale!

Jonix Cube este un dispozitiv de purificare și decontaminare a aerului cu design și tehnologie avansată cu plasmă rece și nu funcționează cu filtre HEPA precum majoritatea dispozitivelor de pe piață. Este destinat pentru eliminarea virusurilor, bacteriilor, mucegaiurilor, poluanților si mirosurilor neplăcute.

Mai mult decât atât, acest aparat nu numai că arată bine și își face treaba, dar are și o eficiență de 99,999999% împotriva SARS – CoV- 2, potrivit testelor minuțioase efectuate la Departamentul de Medicină Moleculară din Padova.

Un alt sistem extrem de performant este JONIX duct. Pentru o casă fără mirosuri neplăcute, cu aer purificat și fără microbi, acest sistem este ideal. Are, bineînțeles, și un efect benefic asupra somnului.

JONIX duct se utilizează la sistemele de distribuție a aerului, pentru a preveni ca eventualele bacterii sau poluanți chimici din interiorul conductelor să ajungă în încăperi. Mai exact, este o unitate de igienizare și decontaminare cu tehnologie cu plasmă rece, pentru purificarea și decontaminarea suprafețelor interne ale conductelor de distribuție și a aerului în tranzit.

Dintre cele mai importante avantaje ale sistemului JONIX duct menționăm: reducerea încărcăturii microbiene și a compușilor organici volatili cu până la 99%; este economic, având un consum redus de energie, de la 20 la 40 VA; are o puternică acțiune de dezodorizare, eliminând mirosurile din aerul în tranzit; nu folosește și nu produce substanțe chimice reziduale.

Așadar, fie că îți dorești o casă modernă, confortabilă și curată, sau pur și simplu vrei să dormi mai bine, Sistema îți vine în ajutor cu instalațiile VMC, Jonix CUBE și JONIX duct!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *