Tehnologia cu plasmă non-termică (sau plasmă rece) este inima Jonix și reprezintă o nouă frontieră în domeniul aparatelor dedicate combaterii contaminării microbiene a mediului. Sunt ușor de utilizat și nu necesită altceva decât electricitate (cu un consum redus), asigurând independent eliberarea de specii bioactive capabile să reducă contaminarea.

Pentru a asigura o eficiență maximă, aparatele trebuie poziționate corect în încăperi, ținându-se cont de dimensiunea corespunzătoare a acestora. Un cub într-un colț, în interiorul unui raft, închis pe trei laturi, nu poate aduce rezultatele optime, care îl caracterizează, dacă ar fi poziționat corespunzător. La fel se aplică dacă utilizați un singur cub pentru un mediu de peste 50 de metri pătrați cu o prezență puternică de persoane sau substanțe din aer (cum ar fi un salon de coafură). Pentru un spațiu de acasă sau de birou, Cube, pe de altă parte, poate igieniza până la 80 de metri pătrați fără probleme.

Vă reamintim că utilizarea aparatelor Jonix nu înlocuiește operațiunile normale de curățare, ci finalizează eliminarea contaminării. Cu alte cuvinte, ionizatoarele Jonix perfecționează munca de igienizare cu o acțiune detaliată și specifică, imposibilă în alte moduri.

Cum funcționează dispozitivele Jonix

Inima dispozitivelor Jonix sunt generatoarele, două elemente cilindrice, care generează o plasmă la temperatura camerei (plasmă non-termică) capabilă să ionizeze aerul. Particulele reactive ale aerului ionizat au o activitate oxidantă eficientă, capabilă să atace și să neutralizeze microorganismele vii (viruși, bacterii, mucegaiuri) și să descompună molecule chimice (COV – compuși organici volatili, particule).

Tehnologia Jonix este eficientă și sigură în același timp, deoarece aceste particule care se formează sunt atât de „reactive” încât reacționează imediat, realizând astfel acțiunea lor de decontaminare imediat și fără a lăsa substanțe chimice reziduale. Astfel, aparatele Jonix pot fi utilizate continuu chiar și în prezența oamenilor și nu au efecte secundare.

Acțiunea de igienizare constantă este unul dintre punctele forte ale aparatelor Jonix, deoarece decontaminarea are loc atât timp cât este pornit, fără substanțe dezinfectante. Dispozitivele sunt, de asemenea, programabile: este posibil să setați cicluri de funcționare și intensități în funcție de tipul de prezență și de utilizarea spațiilor în care sunt amplasate.

Cât să păstrezi ionizatoarele Jonix pentru a igieniza aerul

Timpul de utilizare depinde de motivul pentru care este utilizat aparatul de ionizare: profesional sau casnic? Ce fel de activitate are loc în spațiul care trebuie tratat? Această specificație este importantă, așa cum am explicat mai sus.

În general putem spune că dispozitivul trebuie pornit după curățarea camerei în care a fost amplasat. Dacă preferați să mențineți fereastra parțial deschisă sau să o deschideți câteva minute, o puteți face în siguranță chiar și în timp ce Jonix este activ.

Aerul condiționat și încălzirea, nu afectează efectul de igienizare și diferitele sisteme nu intră în conflict, astfel încât să vă puteți folosi dispozitivul în condiții de siguranță chiar și cu aparatele de aer condiționat sau încălzirea pornită.

Timpul de utilizare a aparatelor Jonix depinde de obiectivele tratamentului și de tipul de cameră în care este amplasat: aparatul are programe care permit o utilizare versatilă și personalizată. Celor trei niveluri de funcționare ale aparatului Jonix Cube îi corespund trei temporizări diferite ale ciclurilor de pornire-oprire ale generatoarelor de plasmă. În manualul de utilizare veți găsi informații suplimentare pentru a adapta utilizarea în funcție de dimensiunea spațiului.

Nivelul de funcționare poate fi ales în funcție de gradul de concentrație a poluanților sau a mirosurilor prezente: dacă gătiți, dacă fumați, dacă există o prezență mai mare de oameni decât de obicei. În plus, puteți alege să mențineți ventilatorul pornit sau oprit: ventilația îmbunătățește mișcarea aerului din camere, optimizând efectele pozitive ale dispozitivului. De exemplu, dacă doriți să igienizați sau să eliminați rapid mirosurile puternice, într-un spațiu mic (până la 40 m2), utilizați nivelul 3 timp de 30-40 de minute. Pe de altă parte, nivelul 2 va fi suficient pentru a menține igienizarea constantă în același spațiu.

În general, amintiți-vă că cu cât este mai mare concentrația de substanțe în aer (pentru numărul de persoane prezente sau trecătoare, pentru utilizarea produselor aeriene, cum ar fi lacurile sau fixativele), cu atât este mai mare puterea de igienizare necesară.

Unde să plasați igienizantele Jonix Cube pentru a obține toate beneficiile lor

Bineînțeles că ar trebui așezate într-o zonă deschisă, astfel încât efectul lor să fie cât mai uniform posibil. Acest lucru se aplică în special la Jonix Cube, care este dispozitivul autonom: poate fi mutat și poziționat după cum este necesar. S-au făcut o mulțime de modificări în ceea ce privește designul, tocmai pentru a-l face cu o imagine modernă, cu un aspect plăcut la vedere astfel încât să se integreze într-un mod elegant în spațiul ambiental. Este esențial ca aerul ionizat să poată ajunge în toate punctele unei camere pentru a-și îndeplini funcția de igienizare în cel mai bun mod posibil, chiar și în ceea ce privește suprafețele.

Deci, atunci când alegeți unde să vă așezați Jonix, țineți cont de câteva indicații:

1.spațiul care trebuie tratat trebuie să fie cât mai deschis posibil, fără pereți, separatoare, biblioteci înalte;

2.aerul ionizat se răspândește într-un mod liniar, prin urmare, nu poate ajunge în cealaltă cameră în mod eficient, chiar dacă ușa este deschisă;

3.poziția ideală este departe de uși și ferestre, într-un punct în care aerul ionizat poate ajunge în întreaga cameră cât mai mult posibil

4.dispozitivul trebuie să fie liber pe toate părțile (deci este mai bine să nu-l puneți în colțuri, în interiorul rafturilor sau dulapurilor);

5.nu așezați obiecte pe dispozitiv (decorațiuni, plante etc.).

Aparatele Jonix sunt eficiente și avem toate dovezile în acest sens, dar trebuie utilizate astfel încât să-și facă bine treaba. Aceasta înseamnă că trebuie ținute pornite în mod constant și trebuie corect AMPLASATE și DIMENSIONATE: un spațiu foarte mare sau foarte poluat (saturat de substanțe nocive sau din cauza prezenței unui număr mare de persoane) necesită unul sau mai multe aparatele Jonix cu putere adecvată, amplasate astfel încât fluxul de aer să se poată răspândi liber. Nerespectarea funcționării corecte a acestor dispozitive nu va asigura o eficiență maximă a acestora!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *