Tehnologie cu plasma rece (NTP)

Ionizarea aerului este un fenomen natural care apare în mod spontan ori de câte ori o molecula este supusa acțiunii unui proces energetic în care cantitatea de energie este mai mare decât cea a moleculei respective. Practic, atunci când adaugăm energie unei molecule, aceasta din urma ”trage” un electron din partea cea mai exterioara a moleculei, și, ca rezultat al dezechilibrului electric, molecula (atom) preia sarcina electrica pozitiva. Electronul ”eliberat” de pe orbita exterioara se fixează imediat de un alt atom care preia o sarcina electrica negativa. Fiecare atom are o probabilitate bine determinata de a deveni un atom negativ sau pozitiv în funcție de saturația coroanei/câmpului periferic.

In natura, ionii sunt produși de radiația solara, prin frecarea vanturilor de suprafața pământului, de furtuni, ploi și alte fenomene atmosferice, de absorbția radiației cosmice, de coliziunea particulelor cu energia cinetica.
Tehnologia NTP creează artificial ionizarea aerului prin asa zisa ”Plasma rece”. Plasma non termica este deci un fenomen fizic generat la temperatura camerei care utilizează aerul ca pe un amestec de gaz și îl transforma într-un gaz ionizat care este format din mai multe particule încărcate cu sarcina electrica: Electroni, ioni, atomi și molecule care se
ciocnesc și produc specii ionizate; reactivitatea particulelor provoacă fenomene de oxidare care pot descompune compușii organici volatili, bacteriile, microorganismele, mirosurile. Oxidarea și descompunerea poluanților sunt considerate cel mai sigur proces; procesul este scalabil, conform cerințelor de igienizare.

Calitatea aerului din interior

Poluarea aerului in spatii inchise este o problema importanta de sanatate publica, cu implicatii sociale si economice semnificative. Concentratia ridicata de poluanti in astfel de spatii are un impact negativ – desi nu acut – asupra sanatatii si starii de bine a oamenilor, in special in cazul unor expuneri de lunga durata. Comisiile europene au stabilit valori orientative
pentru principalii poluanti din interior. Germania, Franta, Olanda, Finlanda, Belgia si Italia au inceput monitorizarea si analizarea principalilor poluanti din interior. In chestiunea Calitatii aerului din interior, Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), Institutul National Italian de Sanatate, Societatea Americana a Inginerilor din domeniul Incalzirii,
Racirii si Aerului conditionat (ASHRAE), Comitetul stiintific pentru Riscuri legate de Sanatate si Mediu (SCHER) si Comisia Europeana pentru stiinta si Tehnologie au concluzionat ca este necesara reducerea surselor de contaminare si a concentratiilor poluantilor inclusi pe lista comuna europeana.

Biofizicianul rus Alexander Chizhevsky a descoperit ca ionii negativi intaresc sistemul imunitar, imbunatatesc starea generala de sanatate si prelungesc tineretea, deoarece aerul ionizat poseda proprietati antioxidante.

Lipsa ionizarii aerului duce la hipoxie, scaderea concentratiei, oboseala si sistem imunitar slabit.

Potrivit recomandarilor medicale, pentru o sanatate cat mai buna, concentratia de ioni negativi nu trebuie sa fie mai mica de 600/1 cm3. Cu toate acestea, in apartamentele sau birourile in care omul modern isi petrece aproximativ 90% din viata, concentratia de ioni negativi rareori depaseste 100-200/1 cm3. Aerul care patrunde in incapere prin orificiile de ventilatie, are o concentratie foarte mica in ioni cu sarcina negativa. Aparatele de aer conditionat schimba, de asemenea, compozitia aerului: filtrarea prin vata, tifon, materiale uleioase si alte tipuri de substante lipseste aerul de ioni negativi.

SISTEMA va pune la dispozitie doua variante de ionizatoare NTP cu plasma rece.

1. Ionizatoare NTP CUBE

Jonix CUBE este un dispozitiv de purificare a aerului cu design si tehnologie avansata cu plasma rece. Este destinat pentru eliminarea virusurilor, bacteriilor, mucegaiurilor, poluantilor si mirosurilor.
Poluarea aerului afecteaza direct functiile vitale ale organismului si capacitatea noastra de a ne simti bine.
CUBE creeaza conditii ideale pentru organism, asigurand imbunatatirea starii generale de sanatate. El amelioreaza dificultatile respiratorii ale persoanelor alergice si astmatice, optimizeaza functiile respiratorii la persoanele astmatice, amelioreaza functiile vitale si creste absorbtia de oxigen a organismului.
CUBE protejeaza impotriva contaminarilor cu microbi transmisi pe calea aerului in toate spatiile cu tranzit ridicat de persoane si in spatiile aglomerate.

2. Ionizatoare NTP montaj DUCT

Jonix DUCT este o unitate de igienizare si decontaminare prin tehnologia cu plasma rece. Este folosit pentru purificarea si decontaminare suprafețelor interne ale conductelor de distributie ai a aerului in tranzit.
Este creata pentru a putea fi usor instalata pe toate tipurile de sisteme de conducte in care se doreste prevenirea sau eliminarea formarii de colonii de bacterii pe suprafetele conductelor si a celor aeropurtate.
JONIX duct este simplu si esential. Pentru un management integrat al instalatiilor, controlul si functiile pot fi gestionate de la distanta.

Pe conductele noi, plasma rece (NTP) impiedica formarea coloniilor de bacterii pe suprafetele interne si propagarea contaminarilor prin fluxul de aer in tranzit.
Pe conductele existente, pe care coloniile de bacterii sunt deja dezvoltate, plasma rece (NTP) oxideaza microorganismele, facand inerte din punct de vedere microbiologic depunerile de particule pre-existente.
Activitatea biocida si de neutralizare a substantelor poluante este masurabila dupa cateva ore de la pornire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *