Viața noastră s-a schimbat radical de mai bine de un an, de când am fost nevoiți să ne petrecem majoritatea timpului în casă. Din cauză că munca și școala s-au mutat în online, am stat tot mai mult în locuințe, motiv pentru care este extrem de important să ne preocupe calitatea aerului din acest mediu.

Studiile arată un lucru îngrijorător, și anume, faptul că în mediile urbane mai ales, aerul din interior este de până la 5 ori mai poluat decât cel de afară, în cazuri extreme putând fi chiar și de 100 de ori mai poluat. Ținând cont că ne petrecem un procent uluitor de aproximativ 90% din timp în casă, în special în contextul pandemiei, este important să luăm măsuri din timp, deoarece un mediu toxic la care ne expunem zilnic crește riscul de îmbolnăviri grave.

Pericolul din propria casă

Dacă aceste lucruri pot părea șocante, venim și cu explicații. Aerul din interiorul unei încăperi în care ne petrecem majoritatea timpului, în care lucrăm, eventual avem și unul sau doi copii care învață online, este „greu” din cauza computerului sau a laptopurilor care funcționează toată ziua, a imprimantelor și a altor asemenea aparate electronice. La acestea se adaugă substanțele chimice din produsele de curațenie, acarieni, mucegaiuri, bacterii, diverși alergeni de la animalele de companie și multe altele.

Acum că știm ce ne poate pândi în propria casă, putem căuta soluții. Una dintre cele mai moderne și eficiente este o instalație de ventilație cu recuperare de căldură.

Ce este o ventilație cu recuperare de căldură și care sunt avantajele acestei instalații

O instalație de ventilație cu recuperare de căldură, precum cea de la Sistema, este tot mai des întâlnită, nu doar la clădirile moderne de birouri, marile magazine, sau zone industriale, ci și în domeniul construcțiilor civile. Astfel, poți beneficia de acest sistem și la tine acasă!

Prin instalarea unei astfel de instalații are loc un schimb continuu de aer în toată casa, fără ca tu să fi nevoit să deschizi mai ferestrele, această practică nefiind eficientă deloc din punct de vedere al consumului energetic, pe lângă faptul că aerul introdus nu este filtrat, astfel rezultând un mediu plin de praf și noxe de afară. În cazul unei instalației de ventilație cu recuperare de căldură, tu stabilești parametri și calitatea aerului introdus în locuință.

Dacă ești interesat de un astfel de sistem, trebuie să știi principalele avantaje ale acestuia.

Avantajele ventilației cu recuperare de căldură

În primul rând, ajută la menținerea unei stări optime de sănătate, prin faptul că:

  • Are loc un schimb continuu de aer;
  • Calitatea aerului introdus este controlată;
  • Reducerea poluării din încăperi;
  • De mare ajutor pentru persoanele cu alergii;
  • Stoparea producerii și răspândirii ciupercilor;
  • Reducerea radonului.

Economie de energie de până la 30%, conform SR 1907 din 2014.

Certificare energetică, astfel imobilul are o performanță energetică mai bună, fapt care îi crește valoarea la vânzare.

Confortul interior este net superior față de o locuință aerisită în mod clasic. Astfel, vei avea parte de un somn odihnitor, lipsa zgomotelor din exterior, lipsa curenților de aer (precum în cazul unui sistem de climatizare clasică), o temperatură optimă indiferent de anotimp, eliminarea mirosurilor neplăcute, a igrasiei și a condensului.

Pentru mai multe informații nu ezita să contactezi un reprezentant Sistema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *