S-a instalat deja sezonul rece, iar acest lucru înseamnă, inevitabil, că ne vom petrece mai mult timp în spații închise. Majoritatea persoanelor lucrează într-un birou sau un alt tip de spațiu închis, ori de acasă, iar apoi, după program vor sta tot în interior. 

Bineînțeles că nu doar vremea mai puțin prietenoasă ne îndeamnă să stăm în case, ci și situația actuală, în care multe activități sunt interzise sau restricționate din cauza pandemiei. Astfel, trebuie să acordăm o atenție sporită igienei locuinței și a aerului pe care îl respirăm în fiecare zi.

Știm deja că mediul interior poate fi inclusiv mai toxic decât cel exterior, din cauza a numeroși factori precum poluanți, mucegaiuri, bacterii, păr lăsat de animale, soluții de curățat toxice, alergeni, praf, compuși organici volatili, formaldehidă, etc., iar din acest motiv este indicat să luăm măsuri cât mai repede posibil, atât pentru sănătatea noastră, cât și a celor dragi, mai ales dacă sunt în casă persoane cu alergii grave, persoane în vârstă sau copii.

Ce fac cei mai mulți oameni? Deschid ferestrele larg, de mai multe ori pe zi. Acest lucru este într-adevăr cel mai la îndemână, însă nu și cel mai eficient. În primul rând vor intra noxe, poluanți și praf de afară, apoi locuința se va răci, astfel majorându-se consumul energetic, ceea ce se traduce în facturi mai mari.

Din fericire avem opțiuni mult mai moderne, care ne rezolvă această problemă. Ce propune Sistema pentru o casă eco, în care aerul este mereu proaspăt și igienizat?

Ventilație cu recuperare de căldură și Jonix DUCT

Sistema oferă instalații de ventilație cu recuperare de căldură, despre care am vorbit în detaliu, aici. Pe scurt, prin instalarea unui astfel de sistem are loc un schimb continuu de aer în toată casa, având avantajul de a putea filtra aerul introdus, și de a reduce la minim pierderile de căldură, fără ca tu să fi nevoit să deschizi ferestrele.

Produsele Jonix DUCT pot fi integrate în acest sistem, pentru o eficacitate sporită. Acestea sunt certificate, nu utilizează substanțe chimice sau dezinfectanți. În interiorul sistemelor de distribuție a aerului se dezvoltă poluanți chimici și bacterieni care sunt transportați de fluxul de aer în încăperi. Jonix DUCT folosește o tehnologie avansată cu plasmă rece și elimină bacteriile, mucegaiurile, virusurile, poluanții chimici și mirosurile, asigurând decontaminarea bacteriană a suprafețelor interne ale conductelor și a aerului care trece prin ele, fiind foarte avantajos pe termen lung. Iar în ceea ce îl privește direct pe beneficiar, acesta trebuie să știe că aceste sisteme previn răspândirea afecțiunilor respiratorii, având un impact pozitiv asupra sănătății, motiv pentru care este util în orice casă, mai ales în sezonul rece.

Aspirarea centralizată

Sistemul centralizat de aspirare a prafului de la Sistema este format din țevi prin podea, prize de perete și o centrală de aspirare, situată într-o încăpere separată, unde sunt transportate pulberile aspirate. Evacuarea aerului se face la exterior, evitându-se astfel recircularea în interior a bacteriilor și a micropulberilor, cauza principală a alergiilor și a afecțiunilor aparatului respirator.

Printre avantajele acestui sistem enumerăm: beneficii pentru sănătate; zgomot redus; confort și manevrabilitate; putere de aspirare constantă în timp; economie; costuri minime de întreținere; mai mult timp liber; sistem inteligent; valoare adăugată casei, la vânzare.

Menținerea aerului curat în casă este un aspect extrem de important pentru fiecare dintre noi, mai ales în această perioadă. Cu ajutorul sistemelor de ultimă generație de la Sistema ai siguranța că alegi ceea ce este cel mai bun pentru tine și familia ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *