Aspirare centralizată

Aspiri și inspiri aer curat!

Sistemul centralizat de aspirare a prafului este format din țevi prin podea, prize de perete și o centrală de aspirare, situată într-o încăpere separată către care sunt transportate pulberile aspirate. Evacuarea aerului se face la exterior, evitând recircularea în interior a bacteriilor și micropulberilor, cauza principală a alergiilor și afecțiunilor aparatului respirator. Montarea unor instalații centralizate de aspirare nu înseamnă doar găsirea unei soluții funcționale optime pentru curățarea încăperilor, ci totodată, o investiție în sănătate și în starea de bine.
Inhalarea constantă a micropulberilor – chiar dacă nu sunt toxice – este un fapt de care adesea nu ne dăm seama, dar care poate, pe termen lung, să afecteze căile respiratorii, să cauzeze alergii și astfel să ne înrăutățească starea de sănătate și starea generală. Sistemul centralizat de aspirare, spre deosebire de aspiratorul tradițional, elimină complet recircularea micropulberilor, reducând alergenii prezenți în aer.

 • Sănătate

  Bacteriile și microparticulele de praf ajung afară. Sistemul protejează sănătatea persoanelor, curățând și igienizând în profunzime încăperile, întrucât praful este aspirat și eliminat la exterior. Astfel, recircularea în interiorul locuinței a bacteriilor, acarienilor, prafului fin, microorganismelor, polenului și a microparticulelor de praf rămase în suspensie în aer este complet eliminată.

 • Confort și manevrabilitate

  Furtunul flexibil, ușor și simplu de manevrat oferă un maxim de funcționalitate, ajungând în orice colț al casei. Dispunerea prizelor de aspirare situate în diferite camere elimină dificultățile pe care le ridică utilizarea aspiratoarelor clasice, portabile. Uitați de vremurile când trebuia să cărați un aspirator greu prin locuință, chiar să vă împiedicați de cablul lung al acestuia, de momentele în care ați zgâriat mobilierul și tocurile ușilor cu aspiratorul.

 • Valoare adăugată casei

  Sistemul de aspirare centralizat redefinește complet conceptul de igienă a încăperilor, răspunzând astfel exigențelor vieții moderne. De aceea, arhitecții, proiectanții și specialiștii în domeniu adaugă din ce în ce mai des valoare proiectelor lor, recomandând implementarea sistemului de aspirare centralizat.

 • Zgomot redus

  Nivel ridicat de curățenie în cea mai mare liniște: centrala de aspirare, instalată într-o cameră tehnică sau la exterior, permite utilizarea sistemului în liniște și la orice oră.

 • Economie

  Putere maximă de aspirare raportată la consumul de curent. Câte aspiratoare ați utilizat de-a lungul anilor pentru a aspira la etaj, în garaj, în bucătărie, pe terasă?

 • Sistem inteligent

  Prin montarea unui accesoriu cu conexiune la internet, toate informațiile de care ai nevoie sunt la un click distanță.

 • Putere de aspirare constantă în timp

  Puterea de aspirare a aparatului „Sistema” este superioară celei ale unui aspirator obișnuit, astfel curățenia este mai eficientă și durează mai mult. Totodată, datorită dimensiunii mari a filtrului comparativ cu filtrele aspiratoarelor clasice, puterea de aspirare rămâne constantă timp îndelungat.

 • Costuri minime de întreținere

  Filtrul aspiratorului Sistema este fabricat dintr-un material rigid, lavabil și ușor de întreținut. Acesta, față de filtrele aspiratoarelor clasice, se spală foarte ușor și nu trebuie înlocuit. Totodată, față de aspiratorul obișnuit, la sistemele de aspirare centralizată filtrul se spală la câteva luni.

 • Mai mult timp liber

  Eliminarea aerului viciat din aspirator în altă parte decât în camera în care s-a aspirat înseamnă o frecvenţă de ștergere a prafului mai redusă cu 70%, o spălare mai rară a perdelelor şi draperiilor – evitând astfel uzura prematură a acestora – şi o reducere de 3 ori a frecvenţei ştergerii umede a pardoselilor.

Sistem aspirare centralizata

ASPIRATOARE

Aspirator Display, cu afișaj

Aspirator Display, cu afișaj

Aspirator Basic, fără afișaj

Aspirator Basic, fără afișaj

Aspirator AP, pentru apartament

Aspirator AP, pentru apartament

O CASĂ CURATĂ, FĂRĂ ACARIENI

Praful se acumulează rapid, iar sistemele clasice nu sunt eficiente în îndepărtarea acestuia. Unele obiecte de uz casnic, cum ar fi mătura sau aspiratorul obișnuit, nu numai că nu îndepărtează complet praful și celelalte componente dăunătoare ale sale, ci dimpotrivă, cresc gradul de risc, pentru că particulele mai ușoare și mai periculoase sunt repuse în suspensie, devenind astfel mai ușor de inhalat.
Acarienii din praf sunt cauza principală a celor mai răspândite afecțiuni respiratorii și, în special, a neplăcutei alergii, care se declanșează în prezența acestui microorganism, un minuscul invadator al locuințelor noastre. Conform unor studii recente, prezența sistemelor centralizate de aspirare reduce drastic procentul de alergeni prezenți în aer și, în consecință, afecțiunile derivate, cum ar fi: rinitele alergice, răcelile, dificultățile de respirație, astmul. Aceasta pentru că sistemul centralizat de aspirare, spre deosebire de aspiratorul tradițional, elimină complet recircularea micropulberilor, datorită capacității sale superioare de aspirare și, mai ales, datorită faptului că aerul aspirat nu este niciodată reintrodus în încăperile curățate, fiind evacuat la exterior.

Aspirarea centralizată elimină complet:

• Microparticulele de praf
• Mirosurile neplăcute
• Microorganismele
• Părul de animale
• Acarienii
• Polenul

 • Acarieni

 • Microorganisme

 • Microparticule de praf

 • Păr de animale

 • Mirosuri neplăcute

 • Polen

Aspirare centralizată

Aspirare centralizată

Aspirare cu aspirator tradițional

Aspirare cu aspirator tradițional