Încălzire și răcire prin tavan

Climatizare ideală!

Încălzirea și răcirea prin radiație nu mai reprezintă o noutate, avantajele nete ale acestora fiind dovedite cu prisosință. Tavanul radiant este o soluție economică, multifuncțională, simplă și ușor de instalat. Este un sistem de încălzire și răcire complet invizibil, care îmbunătățește izolația termică și acustică, fără zgomot, fără mișcare de aer și fără praf, ideal atât pentru clădirile noi, cât și pentru cele în renovare.

  • Confort optim

    Spre deosebire de aerul condiționat, care generează un flux de aer la temperaturi foarte scăzute și răcește doar aerul de la interior, sistemul nostru răcește încăperile uniform, în cel mai scurt timp posibil și menține temperatura constantă un timp îndelungat.

  • Sistem fără zgomot

    Aceste sisteme utilizează panouri radiante integrate în tavan pentru a distribui căldura sau răcirea uniform, eliminând astfel necesitatea componentelor mecanice zgomotoase.

  • Curenții de aer și praful

    Are un caracter antialergic, antrenarea prafului din încăperi fiind minimă, protejând căile respiratorii, un mare avantaj pentru alergici.

  • Eficiență în utilizare

    Față de alte surse convenționale de încălzire și răcire, sistemul nostru folosește temperaturi scăzute în încălzire (28°C – 44°C) și ridicate în răcire (14°C – 22°C), generând economii substanțiale de energie.

  • Soluție compactă și spațiu liber în încăpere

    Cu un singur sistem se poate realiza răcirea și încălzirea locuinței, obținându-se de asemenea și un spațiu considerabil mărit, așezarea mobilei sau a altor elemente de decor nemaifiind o problemă.

COMPONENTE PRINCIPALE

Panou racire tavan

Panou răcire/încălzire

Racord racire tavan

Racord

SOLUȚIE COMPACTĂ

O întreagă soluție de încălzire, răcire, izolare termică, izolare acustică și tavan fals într-un singur panou!
Temperatura de funcționare a sistemului este între 28°C și 44°C în faza de încălzire și între 14°C și 22°C în faza de răcire, regimuri de lucru ideale în combinație cu pompele de căldură.
Prin instalarea tavanelor radiante se obține confort deosebit, creștere a valorii imobiliare, economii semnificative față de sistemele tradiționale, reducerea emisiilor. Panourile radiante sunt panouri multistrat de diferite dimensiuni, formate dintr-o placă de gips-carton de 15 mm și un panou izolant de 27 mm EPS200. Gips-cartonul este ignifug, hidrofug și ionizant, iar în interior sunt circuite din țeava Pe-Xc cu barieră de oxigen de 8 mm diametru, potrivite pentru transportul apei calde și reci. Datorită modularității și versatilității sale, tavanul radiant permite obținerea suprafeței radiante active proporționale cu sarcinile termice ale fiecărei camere. Tavanul radiant prezintă o deosebită flexibilitate în aplicații: case, birouri, centre comerciale, spitale, hoteluri, săli de sport, structuri industriale, spații de cazare, etc.

VEZI DIAGRAMA LUI MOLLIER
Componente racire tavan

COSTURI REDUSE

Sistemele moderne de încălzire a spațiilor îmbunătățesc confortul și reduc costurile de exploatare.
Sistemele de încălzire radiantă, fie ele în pardoseală sau în tavan, sunt cele mai potrivite pentru funcționarea eficientă a pompelor de căldură. Temperatura agentului termic în acest caz poate coborî până la valori de 35°C și chiar mai jos, crescând astfel foarte mult eficiența pompei de căldură. Există și sisteme de încălzire în pardoseală sau de tavan care pot fi adaptate în cazul renovării spațiilor de locuit, nu doar pentru construcții noi.
Împreună cu acestea, pompele de căldură îmbunătățesc substanțial și confortul ambiental, nu doar au cost redus în exploatare. În plus, pot fi utilizate și pentru răcirea spațiilor pe timpul verii.

Costuri reduse
Tabele