Pompe de căldură

Multifuncționalitate!

Pompa de căldură este o soluție compactă pentru o casă modernă, în sensul că, printr-un singur echipament, se poate realiza încălzirea, răcirea și furnizarea apei calde menajere, fiind o instalație care consumă energie și care transferă căldură de la un mediu de temperatură mai joasă la altul de o temperatură mai înaltă.
Cantitatea de căldură transmisă mediului cald este mai mare decât lucrul mecanic consumat. Pompele de căldură de tip aer – apă de la Sistema sunt perfecte pentru eficientizarea instalației de încălzire și răcire prin pardoseală, tavan sau pereți. Instalația poate funcționa și cu o centrală termică pe gaz sau pe peleți, însă o pompă de căldură are avantaje net superioare acestora.

  • Protecția mediului înconjurător

    O pompă de căldură este capabilă să climatizeze spațiile unui imobil și să producă apă caldă menajeră fără a polua mediul înconjurător, deoarece folosește o sursă regenerabilă gratuită. Pompa de căldură captează căldura prezentă în aerul exterior (chiar și atunci când temperatura din aer este sub zero, există o cantitate de căldură exploatabilă) și o transferă printr-un ciclu de refrigerare în apa sistemului de încălzire, cu un consum destul de redus de energie electrică. Inversând ciclul de funcționare vom putea răci spațiile imobilului. Prin faptul că nu folosește combustibili fosili gen cărbune, lemne sau gaz metan, o pompă de căldură nu emite dioxid de carbon (CO2) sau alți poluanți în atmosferă.

  • Eficiență energetică

    O pompă de căldură produce mult mai multă energie decât consumă, cu o eficiență care variază în funcție de temperaturile de lucru ale aerului exterior și ale aerului ambiental dorit. Parametrul care identifică eficiența pompei de căldură este COP (coeficientul de performanță), determinat de raportul dintre puterea termică produsă (kW) și puterea electrică absorbită (kW).

  • Economie în utilizare

    Generarea de energie termică folosind o sursă regenerabilă gratuită asigură, în general, economii la costurile de încălzire. Combinând pompa de căldură cu un sistem fotovoltaic (de preferință cu un sistem de stocare) pentru producerea energiei electrice consumate de pompa de căldură, facturile pot fi reduse la minimum, iar în anumite situații se poate ajunge chiar la independență energetică și costuri zero pentru încălzirea și răcirea casei, precum și pentru asigurarea necesarului de apă caldă de consum.

  • Încălzire și răcire

    Toate pompele de căldură comercializate sunt reversibile și pot fi utilizate nu numai pentru încălzirea casei, ci și pentru răcirea pe timp de vară a spațiilor, prin circularea apei „răcite” în circuitele sistemelor din casa dumneavoastră, de cele mai multe ori ventiloconvectoare, dar și tavane răcite/radiante. Acest lucru se întâmplă pur și simplu prin inversarea ciclului de funcționare al pompei de căldură, căldura fiind captată din interiorul casei și transferată în aerul exterior. În acest fel, un singur sistem poate fi utilizat pentru asigurarea confortului termic pentru tot anul, fără a fi nevoie să instalați un aparat de aer condiționat „clasic”.

  • Apă caldă menajeră

    Nu în ultimul rând, pompa de căldură poate asigura și necesarul zilnic de apă caldă de consum. Pentru aceasta este necesară integrarea în instalație a unui boiler cu o serpentină mărită pentru un transfer optim de energie. Capacitatea de stocare de apă caldă a boilerului și a serpentinei se stabilește în funcție de numărul de persoane care locuiesc în imobil. În felul acesta cu o singură unitate veți putea să vă încălziți și să vă răciți casa și, nu în ultimul rând, să vă produceți apă caldă menajeră.

  • Valoarea casei crește

    Cu un sistem de încălzire eficient de ultimă generație care utilizează surse regenerabile precum aerul atmosferic, crește și clasa energetică a casei. Aceasta înseamnă că, în timpul fazei de cumpărare, vânzare sau închiriere, valoarea proprietății va fi mai mare. De altfel, casa va deveni mai atractivă și va fi vândută mai ușor în viitor fiind dotată deja cu sistemul de încălzire al viitorului.

  • nearly Zero Energy Building

    Clădire nZEB – clădire cu performanță energetică foarte ridicată, la care consumul de energie este aproape de zero sau foarte scăzut și este acoperit, începând din anul 2021, în proporție de cel puțin 30%, cu energie din surse regenerabile, fie local (prin panouri solare, pompe de căldură etc.), fie prin achiziția de energie din surse regenerabile, produse la o distanță de maximum 30 de kilometri.

  • Silențios și discret

    Atât unitățile interioare, cât și cele exterioare sunt extrem de silențioase și de compacte. Folosind pompele de căldură economisiți de asemenea spațiu, cu o soluție unitară, care nu se află la vedere.

  • Fiabilitate și durabilitate

    Unitățile pot funcționa mai mult decât celelalte în condiții mai dificile datorită evaporatorului mai mare și a spațiului optimizat dintre lamele. Unitățile exterioare Mitsubishi au un istoric dovedit de fiabilitate în condiții grele.

UNITĂȚI INTERNE ȘI EXTERNE

Pompele de căldură monobloc sunt pompe de tip aer-apă ce folosesc energia din aer pentru a încălzi apa, utilizând astfel energia inepuizabilă din natură, fără a avea nevoie de gaz, lemn sau motorină. Cu ajutorul unei pompe de căldură îți poți încălzi casa eficient și convenabil din punct de vedere ecologic fără impact negativ asupra mediului. Pompele noastre de căldură extrag în sezonul rece căldura din aer. Cu ajutorul unui compresor foarte eficient de tip Scroll DC Inverter sau DC Inverter cu injecție de vapori, agentul frigorific se încălzește la o temperatură și mai ridicată, încălzind locuința la temperatura dorită, funcționând în condiții optime chiar și la -25°C. În sezonul cald, principiul se inversează realizând răcirea locuinței cu același echipament.

UNITĂȚI INTERNE ȘI EXTERNE

UNITĂȚI SPLIT

Referitor la unitățile de tip split, combinația unității interioare cu unitatea exterioară – Mitsubishi cu tehnologie a invertorului eficientă din punct de vedere energetic, oferă o eficiență ridicată și economii efectiv fără egal. Unitățile exterioare pot funcționa la temperaturi de până la -20°C în cazul Power Invertor și 28°C pentru Zubadan (având capacitățile de încălzire integrală chiar și la -15°C în cazul unităților Zubadan). Ambele unități sunt extrem de silențioase și de compacte, adecvate pentru încălzirea prin pardoseală, cu radiatoare și ventiloconvectoare, în clădirile noi sau pentru renovarea sistemelor de încălzire existente. Aceste unități pot funcționa și împreună cu o sursă externă de căldură cum ar fi cazan pe lemne, un boiler sau o unitate pe biomasă și ocupă foarte puțin spațiu.

UNITĂȚI SPLIT

STUDIU DE CAZ

Zona Buzău

  • suprafață: 250 m²
  • pompă: 11 kW
  • tip termoizolație: polistiren grafitat de 200 mm
  • casa rezidențială este prevăzută și cu ventilație cu recuperare de căldură
  • sumar energie consumată
Pompa de caldure - grafic energie