Pompa de căldură este o soluție compactă pentru o casă modernă, în sensul că, printr-un singur echipament, se poate realiza încălzirea, răcirea și furnizarea apei calde menajere, fiind o instalație care consumă energie și care transferă căldură de la un mediu de temperatură mai joasă la altul de o temperatură mai înaltă.
Cantitatea de căldură transmisă mediului cald este mai mare decât lucrul mecanic consumat. Pompele de căldură de tip aer – apă de la Sistema sunt perfecte pentru eficientizarea instalației de încălzire și răcire prin pardoseală, tavan sau pereți. Instalația poate funcționa și cu o centrală termică pe gaz sau pe peleți, însă o pompă de căldură are avantaje net superioare acestora.
Pompe de căldură
Multifuncționalitate!
UNITĂȚI INTERNE ȘI EXTERNE
Pompele de căldură monobloc sunt pompe de tip aer-apă ce folosesc energia din aer pentru a încălzi apa, utilizând astfel energia inepuizabilă din natură, fără a avea nevoie de gaz, lemn sau motorină. Cu ajutorul unei pompe de căldură îți poți încălzi casa eficient și convenabil din punct de vedere ecologic fără impact negativ asupra mediului. Pompele noastre de căldură extrag în sezonul rece căldura din aer. Cu ajutorul unui compresor foarte eficient de tip Scroll DC Inverter sau DC Inverter cu injecție de vapori, agentul frigorific se încălzește la o temperatură și mai ridicată, încălzind locuința la temperatura dorită, funcționând în condiții optime chiar și la -25°C. În sezonul cald, principiul se inversează realizând răcirea locuinței cu același echipament.
UNITĂȚI SPLIT
Referitor la unitățile de tip split, combinația unității interioare cu unitatea exterioară – Mitsubishi cu tehnologie a invertorului eficientă din punct de vedere energetic, oferă o eficiență ridicată și economii efectiv fără egal. Unitățile exterioare pot funcționa la temperaturi de până la -20°C în cazul Power Invertor și 28°C pentru Zubadan (având capacitățile de încălzire integrală chiar și la -15°C în cazul unităților Zubadan). Ambele unități sunt extrem de silențioase și de compacte, adecvate pentru încălzirea prin pardoseală, cu radiatoare și ventiloconvectoare, în clădirile noi sau pentru renovarea sistemelor de încălzire existente. Aceste unități pot funcționa și împreună cu o sursă externă de căldură cum ar fi cazan pe lemne, un boiler sau o unitate pe biomasă și ocupă foarte puțin spațiu.
STUDIU DE CAZ
Zona Buzău
- suprafață: 250 m²
- pompă: 11 kW
- tip termoizolație: polistiren grafitat de 200 mm
- casa rezidențială este prevăzută și cu ventilație cu recuperare de căldură
- sumar energie consumată