Purificarea aerului și a suprafețelor Jonix

Mediu igienizat!

Dispozitivele Jonix elimină până la 99.99% din virușii, bacteriile, poluanții organici și compușii organici volatili din aer. Utilizarea lor reduce mirosurile neplăcute, creează condiții optime de mediu și protejează împotriva contaminării microbiene, atât în mediile cu trafic ridicat de oameni și în locuri aglomerate, cât și la tine acasă.
Jonix utilizează tehnologia cu plasmă rece, cea mai eficientă și sigură tehnologie pentru eliminarea și distrugerea microorganismelor prezente în aerul din spațiile închise. Aerul, activat și ionizat de generatoarele de plasmă rece, exercită cea mai eficientă și mai sănătoasă acțiune de decontaminare.

 • Igienizează aerul și suprafețele

 • Previne răspândirea afecțiunilor respiratorii

 • Igienizează conductele din sistemul de ventilație

 • Elimină bacteriile, virușii, mucegaiurile și mirosurile

TEHNOLOGIA NTP

Ionizarea aerului este un fenomen natural care apare în mod spontan ori de câte ori o moleculă este supusă acțiunii unui proces energetic în care cantitatea de energie este mai mare decât cea a moleculei respective. Practic, atunci când adăugăm energie unei molecule, aceasta din urmă ”trage” un electron din partea cea mai exterioară a moleculei, și, ca rezultat al dezechilibrului electric, molecula (atom) preia sarcina electrică pozitivă. Electronul ”eliberat” de pe orbita exterioară se fixează imediat de un alt atom care preia o sarcină electrică negativă. Fiecare atom are o probabilitate bine determinată de a deveni un atom negativ sau pozitiv, în funcție de saturația coroanei /câmpului periferic. În natură, ionii sunt produși de radiația solară, prin frecarea vânturilor de suprafața pământului, de furtuni, ploi și alte fenomene atmosferice, de absorbția radiației cosmice, de coliziunea particulelor cu energia cinetică.
Tehnologia NTP creează artificial ionizarea aerului prin așa zisa ”plasmă rece”.
Plasma non termică este deci un fenomen fizic generat la temperatura camerei care utilizează aerul ca pe un amestec de gaz și îl transformă într-un gaz ionizat care este format din mai multe particule încărcate cu sarcina electrică: electroni, ioni, atomi și molecule care se ciocnesc și produc particule ionizate. Reactivitatea particulelor provoacă fenomene de oxidare care pot descompune compușii organici volatili, bacteriile, microorganismele, mirosurile. Oxidarea și descompunerea poluanților sunt considerate cel mai sigur proces. Procesul este scalabil, conform cerințelor de igienizare.

Ionizare Jonix

PRODUSE

Jonix Cube

DUCT

UNDE: ideal pentru utilizarea în locuințe, la serviciu, în cabinete medicale, în cămine de bătrâni

CE FACE: elimină toate mirosurile, mucegaiul, bacteriile și virusurile, compușii organici volatili; descompune polenul, alergenii și deșeurile de origine animală

AVANTAJE: previne răspândirea afecțiunilor respiratorii, îmbunătățește funcțiile respiratorii, reduce simptomele

RECOMANDĂRI DE REȚINUT PENTRU O UTILIZARE CORECTĂ ȘI EFICIENTĂ

 • Cu Jonix puteți păstra spațiile decontaminate și igienizate în mod constant: țineți pornit dispozitivul în timp ce lucrați sau locuiți în spațiile respective.

 • Amplasați dispozitivul cât mai central în încăpere și într-un spațiu cât mai liber, nu între rafturi sau într-un colț. Astfel fluxul de aer circulă mult mai bine.

 • Alegeți dispozitivul (sau dispozitivele) în funcție de activitatea desfășurată în spațiile care trebuie igienizate și de dimensiunea lor.

 • Pentru o circulație optimă a aerului, nu așezați niciun fel de obiect pe dispozitiv și nu îl acoperiți.

 • Spațiul care urmează să fie tratat trebuie să fie pe cât posibil deschis, fără pereți despărțitori, separatoare, biblioteci înalte.

CERTIFICĂRI

Jonix

TÜV PROFICERT - Certificare de calitate a dispozitivelor

Certifică calitatea proceselor de producție a dispozitivelor Jonix prin audit la fața locului, prin care au fost evaluate: managementul societății, calificările angajaților, satisfacția clientului, verificarea internă a proceselor din cadrul societății și stabilirea exactă a tuturor procedurilor. Produse validate și monitorizate continuu.

Jonix

MARCĂ CE - Produse conforme cu directivele europene

Directiva comunitară a unui produs reglementat în Uniunea Europeană, care declară, prin declarația de conformitate sau de performanță pentru materialele de construcție, că produsul este conform cu cerințele de securitate prevăzute de directivele sau regulamentele comunitare aplicabile.

Jonix

BIOSAFE - Garantează sănătatea și calitatea traiului în spațiilor închise

Dispozitivele Jonix au fost testate în conformitate cu protocolul brevetat Biosafe prin care li s-a verificat și certificat capacitatea de reducere a substanțelor contaminate, prin analize de laborator cu cameră de încercare (UNI EN 16000) capabile să le verifice emisiile potențiale și prin observații ambientale (UNI EN 14412) apte să redea nivelul de purificare a aerului atins de acestea în interiorul încăperilor în care au fost utlizate.

Jonix

ON GREENING E PRODUCTMAP - Platforma pentru Green Building

Ongreening este o platformă digitală independentă dedicată filierei construcțiilor verzi care sprijină răspândirea celor mai bune practici sustenabile, făcând green building-ul accesibil tuturor.

 • LEED
 • WELL
 • Estidama
 • BREEM
 • HK Beam